Problemi sa CIVIC-om 8. generacije

Moderatori: Propeler, Kabe

Re: Problemi sa CIVIC-om 8. generacije

Postod barda u 17 Feb 2010, 22:28

Honda je napisao:Verovatno je rezervoar 45l. Barem je tako na svim ranijim verzijama civica. Nema sanse da je rezerva vise od 7-8 litara. Uvek se gleda da auto predje od 50-80km od trenutka paljenja lampice.

Ja sam se nadao da je ipak oko 50l. Na magistralnom putu je ok, pređem oko 600km bez razmišljanja, smeta mi malo na auto-putu kad putujem dalje, relativno često stajem na pumpu (oko 400km).
FD je ipak po veličini bliži CL accordu (dužina preko 4.5m, međuososvinski razmak čak veći od CL-a 2,7m) pa bi možda i neki veći rezervoar išao iz njega.
Slika VTEC makes you happy!
Korisnikov avatar
barda

Pridružio se: 07 Jun 2009, 21:34

Postod Zemunac u 24 Feb 2010, 21:17

sale vti je napisao:Ne postoji civic u koji sam usao i provozao se a da se neki detaljcic ne cuje ne skripucne i sl, dok u preludu i accordu totalno druga prica, ali nedostaju neke druge stvarcice

Nema frke komšo, kad god hoćeš, čisto da vidiš kako ne škripucka kad ga japanac sastavi :D
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Pridružio se: 10 Nov 2009, 10:10

Postod sale vti u 26 Feb 2010, 14:23

:) :)
Pa dobro de, mozda je tvoj sklapan u turskoj pa se zato ne cuje... :)
salim se naravno, moz voznja pa ce trazimo skripuckanje...
Mess with the best, die like the rest...
Korisnikov avatar
sale vti
CTR Driver

Pridružio se: 06 Jun 2008, 19:10

Postod TRIO_driver u 26 Feb 2010, 16:23

Jok, za Tursku ide samo 1.6, i pocinjala bi sasija na N, a nema ih kod nas u ponudi(steta, jer mislim da bi bio zanimljiva ponuda).
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Pridružio se: 31 Maj 2008, 11:50

Postod Zemunac u 26 Feb 2010, 16:49

Komšo u nedelju idem na banjicu pa možeš sa mnom.

Ma kakvi 1.6 slabo to .... :D
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Postod bluemax u 05 Mar 2010, 12:47

Da li je neko uspeo da napravi ili kupi DRL modul? Najvise mi treba zbog osvetljenja table; kada upalim svetla preko dana, tabla se previse zamraci. A smaranje je svakodnevno regulisati njeno osvetljenje za dan i noc...

Kada bi bar oborena svetla mogla da se povezu na kontakt (da se pale sa motorom), a da auto lights senzor i dalje kontrolise unutrasnje osvetljenje...
bluemax

Pridružio se: 04 Mar 2010, 16:48

Postod potatoe u 07 Mar 2010, 13:10

Ja kad sam se raspitivao o Civic-u u Delti rekli su mi da za "par hiljada" dinara moze da se namesti DRL, mislim da je u pitanju programiranje jer se Civic prodaje i u drugim zemljama gde su DRL obavezni (Belgija mozda) pa mogucnost postoji samo je iskljucena? Nisam 100% siguran ali pozovi Deltu i pitaj.
potatoe

Pridružio se: 16 Feb 2010, 21:01

Postod bluemax u 19 Mar 2010, 12:01

Bio sam kod njih skoro, i povezivanje oborenih svetala na kontakt naplacuju 5 i nesto hiljada, ali osvetljenje table ostaje i dalje vezano za njih. Tako da i dalje postoji problem sa previse tamnom tablom u toku dana. Izgleda da ne umeju/ne mogu da povezu osvetljenje table na senzor, a svetla na kontakt...
bluemax

Pridružio se: 04 Mar 2010, 16:48

Postod TRIO_driver u 19 Mar 2010, 17:49

Evo jednog potencijalnog problema, koji moze, a i ne mora za zahvati Civic FK(5dr Englez):

Prvi koji ima problem tog tipa je Uros(Kapetan) sa foruma. Cuje se konstantno lupkanje kad se okrece volan, Uros je to tri puta skretao paznju Delti, oni su mu govorili da nije to nista, nema problema, sve je ok, to je normalno, itd. Cak je to i glavni majstor dijagnostifikovao u Delti - sedi i vozi, sve je ok.

Medjutim, posto je Uros jedan pedantan decko, koji ne zali pare za najbolje, ali da sve bude cakum-pakum, nervirao ga je taj zvuk.. U januaru ove godine izasao je iz garancije, i dosao prvi put kod nas na servis(ja delovi, Robi servis).

I Robika je iz prve dijagnostifikovao u cemu je problem. Problem je u tome sto se cuje letva volana, i to deo kod papucica, skine se poklopac plasticni i tu je zvuk..
Ono sto ovlasceni servis sa high tech opremom nije nasao, odmah je dijagnostifikovao Robi u svojoj garazu, tek toliko o strucnosti...Sramota je da su ga tako skinuli, jer problem je sto, kao kod svake engleske Honde, letva je iz jednog dela, i ja cenim da ispod 2000 evra nije ceo set, jer mora u originalu naravno. Da su mu to dijagnostifikovali na vreme, garancija bi to morala pokriti, ovako pojeo vuk magarca.. :evil:

Zato savet, slobodno idite, dok ste i u garanciji, kod pravog neovlascenog majstora, koji zna znanje..Jer, da je Uros dosao ranije, znao bi sta je greska, otisao bi lepo u Deltu, ja bi mu dao sliku iz EPC, i samo rekao: zamenite to, ne zanima me, i gotovo, cak imate i sliku, ako ne znate da nadjete...

Evo slike dela:

Slika

Slika

A ovo je deo koji se menja:

Slika

Nadam se da ce Kapetan napisati i licne utiske o svemu, kako se manifestuje, itd..
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Re: Problemi sa Civicom - 2007 god.

Postod Kapetan u 23 Mar 2010, 01:50

E jesam pedantan u p.m ;) Ocrni me....Elem, evo sam ispod i postavio svoj post od ranije tako da sam vec pisao.

Da me nervira, nervira me...sad jos vise posto su mi ljudi koji znaju posao objasnili problematiku.

Da, istina je da sam tri puta bio zbog iste stvari u Delti, da istina je da su jedan "glavni" i jedan "pomocni" majstor (cisto da se tako izrazim, apsolutno ne vrijedjajuci doticne) konstatovali da se "nesto" cuje (a trebalo je malo prileci ispod volana skinuti plastiku iza papucice gasa i prodrmati letvu rukom) ali su me odj**** upravo ovako kako je Trio docarao..."Znate, to je vjerovatno nesto unutra, trebalo bi cijelo auto rastavljati i gledati sta je problem. Mi to ne bi dirali ako je sve u redu sa vozilom".

E sad, sta reci na sve ovo? Sve se desavalo u rasponu od nekih godinu dana da kazem....dakle od kad sam ja to primijetio pa sve do treceg puta.

Pokua svima koji imaju HONDE u garanciji: MALTRETIRAJTE IH ZA AMA BAS SVAKU SITNICU. MAKAR BILO I DZABE NA KRAJU, TJ. MAKAR SA VASIM VOZILOM BILO SVE U REDU. Ono, probudite se ujutru, dosadno vam je, ne znate sta cete od sebe, imate vremena, odete tamo, kazete "moju Hondu svrbi malo kod zadnjeg desno tocka, jel mozete da vidite sta je?" Hvala, dovidjenja.

Zivota mi treba tako.

Kapetan je napisao: Ne znam da li je neko od vas primijetio i da li mu se desava u opste, ali ja cujem pri "cimanju" volana desno lijevo u mjestu sitno lupkanje negde duboko iza table.

Bio sam u servisu jos davno zbog toga ali su i mene ispratili sa slicnom pricom kao i kod potrosnje ulja tj. da je to nesto sitno vjerovatno i da je moguce da "se nesto cuje" kao i da se ne isplati to uopste otvarati. E sad, posto nisu ostavili utisak na mene da ZAISTA znaju u cemu je problem vec da su me skinuli "s dnevnog reda" bojim se da ne zaglavim za koji mjesec ili godinu kao i kolega AjPrijatno sa kvachilom. Da li se nekome desavalo nesto slicno? Dakle u mjestu kad stojim, dok radi auto, cuje se lupkanje duboko unutra pri cimanju volana lijevo-desno....Sto se tice prezicnosti volana ona je sasvim ok, auto nigdje ne vuce i ponasao se skoro kao i prvog dana.

Dakle, i dalje postoji taj "podmukli" zvuk....U kojim slucajevima se cuje? U leru, volan cimnite lijevo-desno malo brze, ali ne premnogo...dakle samo cim-cim kraci pokreti rukom. Ako ne cujete lupkanje sa donje strane volana onda je sve ok. Ako ipak cujete bilo sta....a auto je u garanciji pravac Delta :)
i-Vtec only!
Kapetan

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:09

Postod Zemunac u 16 Apr 2010, 14:58

Isti problem... jutros sam ostavio auto u Delti, malo pre me zovu i kažu da je auto ok! :shock: A letva lupa kao na Yugu!

Dogovor da sednem sledeće nedelje sa servisnim inspektorom pa da probamo i da sednemo i u novog Civica pa da probam - pa jbt i moj je bio nov pa nije lupalo a sad ima 29 k km što je skoro novo!

Smorio sam se maksimalno :cry: ali neće me tako lako odje... :!:
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Postod Zemunac u 16 Apr 2010, 15:22

Vrlo bitna informacija koju sam sad saznao:

Kada autu istekne garancija, a kvar je prijavljen u garantnom roku, servis (Delta) snosi troškove poprevke i delova! Tako da je Kapetan komotno mogao da ode u Deltu i traži da mu poprave gore naveden kvar iako je istekla garancija.
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Postod Kabe u 16 Apr 2010, 15:26

Hm, zanimljivo. Nadam se da ces isterati to do kraja. Elem, Kapetan onda i sada moze mozda da povrati novac ako ima sve to "crno na belo"...
Slika
Korisnikov avatar
Kabe
HCS Moderator

Pridružio se: 15 Jun 2008, 23:47

Postod Kapetan u 16 Apr 2010, 15:41

Hahah, znam ja za to. Bio prosle nedelje i kaze meni lik iz servisa "Znas to se odnosi samo na model sa 4 vrata, za tvoj ne mozemo nista da uradimo"... Reko kakve veze ima koliko je vrata on cuti i samo ponavlja ne mozemo nista da uradimo!??!?

Inace, nemam crno na bijelo nista osim usmene konstatacije sva tri majstora iz Delte da se lupkanje cuje.
i-Vtec only!
Kapetan

Postod barda u 16 Apr 2010, 18:09

Svasta!

Trio jer ista letva kod FD i FK/FN? Ja kad pročitah ovo iscimah moju na parkingu, nema lupkanja al se čuje žvakanje koje se (čini mi se) čuje oduvek pa kapiram da je normalno? :zbunjen
Korisnikov avatar
barda

Postod Kapetan u 16 Apr 2010, 20:53

Nista to barda, ovo je nesto sto cim cujes prosto ZNAS da nije kako treba. Znao bi sigurno da imas taj problem, bez brige.

Da budes siguran sto sitnije cimanje tj. sto krace malo brz rukom i to je to. Ili se cuje tupo lupkanje ili je sve ok.
i-Vtec only!
Kapetan

Postod TRIO_driver u 16 Apr 2010, 21:01

Probacemo na rostilju, video sam kod Kapetana kako to zvuci.
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Postod barda u 17 Apr 2010, 07:57

Pročitah na drugoj temi da je bilo problema sa menjačem na Jazz-u zbog lošeg ulja. Obzirom da verovatno koriste ista menjačka ulja (?) mislite li da bi bilo dobro da se uradi neka prevremena zamena i u ostalim modelima civic/accord?
Korisnikov avatar
barda

Postod Zemunac u 19 Apr 2010, 14:14

Poručena letva :!:
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Postod TRIO_driver u 19 Apr 2010, 14:16

Dobio si reklamaciju? :D
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Postod Zemunac u 19 Apr 2010, 14:17

Naravno :)
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Postod barda u 19 Apr 2010, 14:29

Bio si kod njih pa ste poredili ili ?
Šta rekoše, javlja li se i kod drugih 4D?
Korisnikov avatar
barda

Postod TRIO_driver u 19 Apr 2010, 14:53

Mislim da je to vise mana cele serije FK/FD, negoli samog sedana, tako da Barda, proveri i ti, a i Zoda...

Eto, drago mi je da HCS dosao do zakljucka, koji ce koristiti svim vlasnicima 8. generacije Civica!
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Postod barda u 19 Apr 2010, 16:13

Treba li letva volana da bude potpuno nepomična na cimanja levo-desno (držim direktno nju ništa volan)ili sme da ima lufta?
Korisnikov avatar
barda

Postod TRIO_driver u 19 Apr 2010, 17:23

Ne znam kako da ti objasnim, to neka ti pokaze Zemunac prvom prilikom, ili Kapetan, cimas volan u mestu, ne sme da se krece, mora da se okrece tocak bez zadrske, kako cimnes volan, da plasticno to objasnim..
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

PrethodniSledeća

Povratak na Civic