Problemi sa CIVIC-om 8. generacije

Moderatori: Propeler, Kabe

Re: Problemi sa CIVIC-om 8. generacije

Postod TRIO_driver u 28 Dec 2009, 16:57

Ovde sam govorio o menjacu na dizel motorima, sa plivajucim zamajcem.

@Jesse Jane: S obzirom kako vozis, i da se trkas, budi srecan sto su ti priznali garanciju... :D .Mada, niko nije imun, u NS na jednom mestu se prodaje Impreza WRX 2006 godiste, sasija 35k km, a motor zveknuo i opa, stize novi upakovan i zamenjen.
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Pridružio se: 31 Maj 2008, 11:50

Postod Jesse Jane u 28 Dec 2009, 17:08

Mogu ja da se trkam 6 puta,kada im je rucna losa a kvacilo sra NJe.
Honda - All the LAG none of the BOOST..
Korisnikov avatar
Jesse Jane

Pridružio se: 05 Jun 2008, 09:06

Postod PJ u 29 Dec 2009, 18:45

Ante, odlična tema na hondaclub.hr :)

Moji cvrčci se javljaju kada se ugreje tabla. Leti od visoke spoljne temp, zimi od grejanja. Cvrčanje se brže pojavi ako je uključen audio sistem.
Zona oko volume točka se poprilično ugreje i tada počinje da cvrči. Blagi pritisak na to mesto zaustavlja zvuk, ali se on ubrzo ponovo javi. Kada pritisnem sa desne strane sistema, na liniji spajanja sa ostatkom table, zvuk prestane na duže vreme.
Izgleda da audio sistem nije dobro postavljen, jer mi se čini da linije nisu dobro uklopljene.

Pre neki dan sam zaboravio da se javim, potrošio sam rezervoar i nije bilo apsolutno nikakvih promena u radu motor sa onim dodatkom za podizanje oktanske vrednosti. Ali možda se i ja tripujem, možda je normalno da se osete te vibracije, ipak se motor vrti :)
Honda Civic Type S, 2007.
Korisnikov avatar
PJ

Pridružio se: 17 Jan 2009, 17:32

Postod PJ u 30 Dec 2009, 22:04

Čim prođu ovi praznici, videću da odem do Delte zbog svetla.
Danas mi je čovek iz Mercedes servisa telefonom izdiktirao kako da namestim da svetla rade čim se da kontakt, a follow home radi samo kada senzor detektuje da je napolju mrak. U Delti, trolovi, nisu znali ni šta mi je potrebno.

Da li postoji neka non-delta kuća ili pojedinac koji je dobro potkovan za elektroniku na ovom modelu?

Pre neki dan sam od Zemuna do Nemanjine i nazad, pa to dva puta, i malo vožnje po Zemunu potrošio 4 litre tečnosti za vetrobran!?!
Problem je što čim su upaljena svetla, brizgaljke prskaju i na vetrobran i na farove. Prvo što mi ukenja haubu, a drugo što me na ovoj realiciji više koštala tečnost za stakla nego gorivo.

Siguran sam da bi software-ski moglo da se namesti da kada je svetlo na AUTO modu, uključuje se sa kontaktom (bez obzira ne senzor), a da brizgaljke za farove rade samo kada je svetlo na ON (ne na auto). Ovo drugo bi moglo da bude problem, jer je moguće da on samo proveri da li ima struje na farovima, ako ima - prskaj. Ali 99% da postoji neko rešenje.
Korisnikov avatar
PJ

Postod TRIO_driver u 30 Dec 2009, 22:59

Kod starijih vozila, poveze se struja na akumulator, valjda, i cim das kontakt, svetla se upale, mozes i da blicas, ali ako zelis bas dugo svetlo, onda moras da upalis rucno, kao i do sada svetla. To su namontirali mojoj tetki na Peugeot 205 pre neki dan..

Medjutim, za Civic ne znam, dosta je kompleksnije, kao i elektronika, ne znam ko bi se usudio tu da cacka, a uveren sam da ce ti skinuti garanciju ako budes cackao struju...A po meni, to je i jedini razlog zasto koristiti garanciju, danasnja vozila su jako sofisticirana, i vise ne mogu da se popravljaju na osecaj i znanje, vec uz pomoc dijagnostike i ostalih elektricnih dzidza bidza..
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Postod ante u 31 Dec 2009, 07:47

@PJ: ima tu zajebancije kod našeg modela sa tim svjetlima da svijetle kad se da kontakt tj. da bude nešto kao DRL. Inače imaš na civinfo forumu što je jedan slovenac napravio sklop da to funkcionira ali opet trebaš znat i elektronike, a pogotovo kod našeg čuda, pa pogledaj to malo.
http://www.civinfo.com/forum/how/6675-drl-daytime-running-lights.html

Ovo sa pranjem farova je dosta ljudi imalo još od accorda jer im tekućina nešto kratko trajala. Mislim da su možda čak i to riješili na 2009 modelu da je drugačije malo jer npr. na 2009 isto možeš parking senzore isključiti preko prekidača na konzoli. (nisam 100% siguran dal je ostalo isto to pranje ili ne).

Što se tiče ovog za svijetla pričekaj tamo do negdje 05.01 da vidim sa svojim honda servisom kako i što najlakše izvesti te dali postoji kakav sklop tipa plug'n'play za uzeti.

Inače i ja sam mislio to još davno stavljati ali opet nisam htio i na kraju se zakon promjenio kod nas da umjesto cijele godine samo u zimskom periodu moraju svijetla biti upaljena 0-24.
Korisnikov avatar
ante

Pridružio se: 08 Jun 2008, 21:40

Postod barda u 31 Dec 2009, 09:25

Pitao ih i ja za DRL i oni (Delta) mi rekoše da to ne rade jer bi to bilo budženje. :zbunjen
ja pitam kako budženje kad postoji cela instalacija koje se montira na američki model i čak nađoh da ide na osigurač 37, a oni opet to je budženje. :zbunjen
Nisam neki stručnjak za struju ali zdrav razum govori da tu više od prevezivanja par žica nema posla (bar kod mene jer nemam automatsko paljenje svetala).
Slika VTEC makes you happy!
Korisnikov avatar
barda

Pridružio se: 07 Jun 2009, 21:34

Postod ante u 31 Dec 2009, 11:33

Evo ovak što se tiče tog paljenja kod nas nije to rađeno jer su čak neki modeli dolazili u toj varijanti. Inače plug'n'play sklop ima za naručiti koji je dostupan za nordijske modele (švedska, finska....) tako ako neko hoće gore na civinfu se može raspitati pošto ima nas i svakog dijela svijeta i još čekam odgovor glavnog voditelja servisa honde da vidi kako i što jer su oni nešto gledali dal bi se dalo preko HDS-a to riješiti da kad su na auto stavljeno da stalno svijetle neovisno o senzoru. Čim mi javi ja postam što se može, a što ne i još jedna varijanta jest preko auto funkcije da se zamrači senzor gore kod ogledala da nezna koje je doba dana pa bi opet stalno svijetla bila uključena.....

Inače kod ogledala unutranjeg u onom crnom sklopu ima senzor za svijetla i za kišu ko ima to....
Korisnikov avatar
ante

Postod PJ u 31 Dec 2009, 13:36

S obzirom da sam odrastao uz tastaturu i programski kod, ja i dalje verujem da je moguće napraviti softwaresko rešenje ovoga za svetla. Ako na drugim automobilima može preko tastera na volanu da se podesi, zašto ovde ne bi moglo preko kabla ili nešto slično.

To za senzor mi je prvo palo na pamet, ali preko zone senzora prelazi brisač, pa nije baš zgodno zalepiti nešto na njega :(
Eventualno da pokušam unutra da ubacim nešto što će da ga zamrači, ali to je opet "hardware" rešenje.
Korisnikov avatar
PJ

Postod neshwill u 31 Dec 2009, 14:16

Senzor moze da bude NO(normaly open)ili NC(normaly close)...tako da mislim da je to najjednostavnije reshenje na vozilima koja poseduju senzor....da se jednostavno preveze ili otkachi,ili ti da se napravi da stalno daje info da je napolju mrak :lol:
Slika
Korisnikov avatar
neshwill

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:38

Postod ante u 12 Jan 2010, 08:40

Nisam imao vremena da javim što se tiče svijetala. Preko HDS-a se nemože ništa učinit jer su probali na par vozila, osim zatamnjenja senzora ali treba paziti ako se zatamnjuje da se ne blokira i senzor brisača pošto su jedan kraj drugoga i druga opcija je naručiti modul za svijetla kakav imaju skandinavske zemlje
Korisnikov avatar
ante

Postod Kabi u 22 Jan 2010, 12:20

Evo male zanimljivosti oko izduvnog sistema kod dizela i benzinca
Dizel
Slika
Slika
Slika

Benzin(tu ide bez prekida cev)
Slika

Inace, kako vam radi ocitavanje spoljne temperature?
Kabi

Pridružio se: 05 Jun 2008, 14:50

Postod barda u 22 Jan 2010, 13:31

Nisam znao za ovu foru sa auspusima. ;)

Meni (na sedanu) temperaturu očitava perfektno. Ujutru kad krećem na posao pogledam na tv i bukvalno je uvek ista. Kakav je problem, ima uvek istu grešku ili?
Korisnikov avatar
barda

Postod Kabi u 22 Jan 2010, 14:08

Pa evo konkretno jutros mi dugo drzi na 0 stepeni iako je objektivno mnogo hladnije napolju, tek posle nekog vremena ode na -1. Mislim da nisam nikad video temperature nize od -6 npr. a bilo ih je u decembru.
Kabi

Postod Zemunac u 22 Jan 2010, 16:50

Meni isto očitava temperaturu kao na jutarnjem programu :D

Jutros -4 :zbunjen
Slika
Korisnikov avatar
Zemunac

Pridružio se: 10 Nov 2009, 10:10

Postod barda u 22 Jan 2010, 18:49

Kabi je napisao:Pa evo konkretno jutros mi dugo drzi na 0 stepeni iako je objektivno mnogo hladnije napolju, tek posle nekog vremena ode na -1. Mislim da nisam nikad video temperature nize od -6 npr. a bilo ih je u decembru.

Ima fora da se podesi senzor. Imam negde napisano kako se radi za sedan, piši ako ti to treba da nadjem.
Korisnikov avatar
barda

Postod Kabi u 23 Jan 2010, 17:41

Napisi slobodno ,necu se ljutiti :D
Kabi

Postod barda u 24 Jan 2010, 01:45

Korisnikov avatar
barda

Postod PJ u 25 Jan 2010, 20:47

To podešavanje je samo za +/- 3 stepena.

Kod mene reaguje malo sporije, ali kada se unormali meri OK.
Recimo da je potrebno 5-10 minuta vožnje da bi pokazao pravu temperaturu.
Korisnikov avatar
PJ

Postod bmarke u 29 Jan 2010, 23:05

Pozdrav svima!

Interesuje me, da li je neko od ovde prisutnih vlasnika Civic-a "Engleza" primetio ogrebotine na vetrobranskom staklu?

Kod mene, te ogrebotine tačno prate putanju brisača. Uglavnom su sitnije, pa ih je teže primetiti, osim ako je baš sunčan dan. Već neko vreme imam jednu veću ogrebotinu baš ispred vozačkog mesta, koja mi se čini da je nešto dublja.
U nekoj teoriji mogu da zamislim da su te ogrebotine nastalu usled trenja prašine (ili prljavštine) koju brisači pritiskaju o staklo prilikom brisanja. Mogu da tvrdim da nikad nisam čistio stakla na suvo, tj. uvek imam dovoljnu količinu tečnosti za čišćenje, pa mi jesve ovo još čudnije.

Da stvar bude gora, sinoć sam prilikom struganja leda sa plastičnim "strugačem" i sam izgleda napravio ogrebotinu, koja je ovog puta u obliku prave linije.

Nije mi jasno da ova "Engleska" Honda ima tako "meka" stakla i da ih je moguće izgrebati na ovaj način...
Zanima me da li ovakva oštećenja stakla tj. samo staklo koje se može ovako lako oštetiti i to u relativno kratkom periodu, može da podleže garanciji?
2008 Civic 1.8 5D Sport
Korisnikov avatar
bmarke

Pridružio se: 26 Dec 2008, 00:06

Postod Jesse Jane u 30 Jan 2010, 00:38

Mislim da na autu ovako niskog kvaliteta najmanje treba da te brinu ogrebotine na staklima.
Korisnikov avatar
Jesse Jane

Postod TRIO_driver u 30 Jan 2010, 11:28

Au, brate mili, koliko pljujes Civica 8. generacije, ne znam zasto ga jos imas...Sto lepo nisi uzeo M3, pa uzivas u snazi i nemackoj savrsenoj unutrasnjosti, gde je sve na svom mestu, kako vec pisu novinari.. :roll:
Slika
Hondai EVOlantra.
Korisnikov avatar
TRIO_driver
HCS Sponzor

Postod Kabi u 30 Jan 2010, 14:04

@bmarke
Ovo prvi put cujem, da se moze staklo izgrebati od brisaca..jesi siguran da je od toga? Inace, brisaci na Civicu su jedni od boljih sa kojim sam se susretao
Kabi

Postod neshwill u 30 Jan 2010, 14:58

Naravno da mogu brisachi da izgrebu staklo....pšogotovo one jeftinije varijante za 200,300 din iz Metroa,Tempa i sl....ja ih kupio jednom i nikad vishe,ali dzaba kad su mi vec shebali shoferku :evil:
Slika
Korisnikov avatar
neshwill

Pridružio se: 23 Jul 2008, 00:38

Postod Jesse Jane u 30 Jan 2010, 15:24

TRIO_driver je napisao:Au, brate mili, koliko pljujes Civica 8. generacije, ne znam zasto ga jos imas...Sto lepo nisi uzeo M3, pa uzivas u snazi i nemackoj savrsenoj unutrasnjosti, gde je sve na svom mestu, kako vec pisu novinari.. :roll:

Zivko,nisam ja kriv sto oni ne znaju vise da prave automobile.
Kako to da sedmoj generaciji Civica nisam nasao ni 30% ovih mana?
Korisnikov avatar
Jesse Jane

PrethodniSledeća

Povratak na Civic